21 jaar cel gevraagd voor dodelijke kogelregen

21 jaar cel gevraagd voor dodelijke kogelregen

Voor de rechtbank in Hasselt is vandaag een 55-jarige Heusdenaar van Turkse afkomst verschenen voor de moord op een landgenoot uit Beringen. De feiten speelden iets meer dan 3 jaar geleden af in café Las Vegas, in de Hasseltse stationsbuurt, dat door de Heusdenaar werd uitgebaat. Beide mannen hadden al langer ruzie. De Beringenaar - iemand met een gevuld strafblad - zou de café-uitbater hebben afgeperst, hij moest betalen 'in ruil voor bescherming'.

Toen de man die dag in mei het café binnenstapte, voelde de uitbater zich bedreigd. Hij haalde zijn wapen en schoot elf keer. De man uit Beringen was meteen dood. De schutter belde zelf de politie en liet zich oppakken. Ondanks dat het om een moordzaak gaat, wordt ze dus correctioneel behandeld.

Het openbaar ministerie heeft 21 jaar gevangenisstraf gevraagd, de verdediging heeft voor de vrijspraak gepleit. Volgens de advocaat hoort hij thuis bij zijn vrouw en kinderen en opent hij over 3 weken een nieuwe kebabzaak in Heusden-Zolder. Opvallend is dat geen familieleden van het slachtoffer zich burgerlijke partij hebben gesteld. Op 23 juni volgt het vonnis34553