Circuit trekt lijn van vorig jaar door

Circuit trekt lijn van vorig jaar door

In 2009 trekt Circuit Zolder op de eerste plaats de lijn van vorig seizoen door, dat blijkt uit de nieuwe kalender. Vorig jaar zijn bijna 230.000 toeschouwers naar de omloop afgezakt. Het seizoen gaat van start op 19 april wanneer Race Wars meer dan 3.000 getunede auto's naar het circuit brengt samen met stuntwerk en show. Een week later opent de Belgian Race Kick Off het raceseizoen met de Belgian GT en BRL en de Endurance Cup. Zoals aangekondigd wordt ook het Clean Week 2020 concept gelanceerd, op 7 mei begint de countdown naar de eerste editie in mei 2010. 9 en 10 mei staan in het teken van de motor en een week later volgt Zolder Star Festival met onder meer de touring cars.

De X-day op 13 en 14 juni is niet alleen een mix van 'stunt- en vliegwerk', maar presenteert ook een manche van de DSMEC. De Duitse ADAC Race brengt op 11 en 12 juli vooral historische bolides terwijl een week later de Zolder Super Prix op de affiche staat: daarin de tweede editie van de Superleague Formula, de Euroboss en de Dutch Supercar Challenge. Op 8 en 9 augustus volgt het Dutch Power Pack Festival. En van 19 tot 23 augustus staat het circuit in het teken van de 24 uren van Zolder (foto), met een breder startveld dan de voorbije jaren. Het laatste weekend van augustus zijn er opnieuw de 24 uren op de fiets.

Fiets


Op 12 en 13 september komen de trucks voor hun Grand Prix naar Zolder en een week later is er de VAB-autohappening. Op 10 en 11 oktober wordt de laatste Europese manche van de FIA GT gereden en op 10 november ronden de 10 Hours of Zolder het raceseizoen af. Op tweede Kerstdag is er uiteraard opnieuw de Wereldbeker Veldrijden.1840