De Lijn voert volgende week aanpassingen door

De Lijn voert volgende week aanpassingen door

Op 30 oktober, wordt de dienstregeling van De Lijn op een aantal punten en ritten aangepast, dat zal ook in Heusden-Zolder te voelen zijn. Op lijn 22 Hasselt-Beringen zal op schooldagen rit 5 aan Hasselt-Station om 6u40 vertrekken in plaats van 6u45. Rit 6 vertrekt om 6u12 aan Beringen-Bogaersveld, 10 minuten vroeger. De halte Heusden-Rode Kruisstraat krijgt een nieuwe naam: Heusden - Waterleidingstraat. De halte Meulenberg - Springstraat wordt verplaatst naar de Koolmijnlaan aan de Schansbeemdenweg. Aan Hasselt-Station vertrekt deze lijn voortaan aan perron 8.

De halte-aanpassingen gelden ook voor lijn 23 Hasselt-Lillo-Beringen. Op schooldagen zullen ritten 7 en 9 aan Hasselt-Station vertrekken om 7u15 uur en 7u22 uur, dat is 10 en 7 minuten vroeger dan nu. Ook deze bus vertrekt in Hasselt aan perron 8. Lijn 34 Zolder-Heusden-Helchteren-Houthalen rijdt tussen Helchteren-Technische School en Houthalen-Filip Neri niet meer via de Grote Baan en passeert dus niet meer aan de halte Houthalen - John Cuppensplein. Voor lijn 51 Hasselt-Stokrooie-Zolder-Heusden veranderen enkele haltes van naam, Boekt-bibliotheek bijvoorbeeld wordt Boekt-Ubbelstraat. De bus vertrekt in Hasselt aan perron 11.

Lijn 52 Hasselt - Boekt - Beringen vertrekt voortaan aan perron 8 in Hasselt, maar rit 37 zal op vrijdagmiddag (12u41 Hasselt-Station) niet meer rijden. Voor lijn 92 Diest - Lummen - Heusden wordt de dienstregeling aangepast aan de situatie op de weg, daardoor kan de bus enkele minuten vroeger of later aan de haltes zijn.36008