De zoektocht naar je ware zijn

De zoektocht naar je ware zijn

In de bib heeft Jean-Paul Claes maandagavond zijn boek 'De zoektocht naar je ware zijn' voorgesteld. Jean-Paul Claes heeft samen met zijn vrouw Lut Tielens lange tijd in Heusden gewoond, maar nu hebben ze in Koersel de holistische praktijk 'De Levensbron'. Jean-Paul was al van in zijn kinderjaren op zoek naar de zin en betekenis van ons leven en ons doen en laten. 8 jaar geleden kreeg hij de drang om het verhaal van die voortdurende zoektocht te boek te stellen. Maar daar is ondertussen heel wat tijd over heen gegaan, maar nu ligt het resultaat er.

In een kleine 100 bladzijden beschrijft de auteur zijn ervaringen, het is eenvoudig geschreven zoals hij ook zelf eenvoudig probeert te leven. "Het is een soort inzicht- en werkboek. Ik wil anderen niet opleggen hoe ze moeten leven, alleen maar dezelfde vragen aanreiken die ik mijzelf ook heb gesteld. ." Waarden, respect, tijd en rituelen zijn een aantal sleutelbegrippen in het boek. "Waarden zijn noodzakelijk om onszelf te waarderen. De tijd moet je af en toe proberen uit te schakelen, hoe meer we ons focussen op tijd, hoe meer anderen gaan bepalen wie we zijn. En positief denken werkt helend en is belangrijk op mentaal vlak," geeft Jean-Paul nog mee. Ondertussen is hij al aan een nieuw boek bezig.

 'De zoektocht naar je ware zijn' is uitgegeven in eigen beheer, het kost € 16 en is onder meer te koop in Natuurwinkels en De Levensbron. holistische praktijk

1544