Het weer: warmer na het weekend!

De maand april blijkt de koudste aprilmaand geweest te zijn sinds 1989 met een gemiddelde temperatuur van 8.4 graden. Normaal is dat 9.8 graden. Dit weekend is het nog koel met hoge neerslagkansen, maar stilaan gaat het kwik toch wat hoger uitkomen en is er ook mee ruimte voor de zon. De regenkans blijft echter nog vrij hoog tot volgend weekend.
Vandaag is het betrokken en perioden met regen wisselen af met drogere perioden. Uiteindelijk wordt het in de late namiddag overwegend droog met ook enkele opklaringen. Het is koud bij slechts 11 graden.
Morgen is het opnieuw koud bij 12 graden en de bewolking domineert. Er kan wat regen of motregen vallen, al zijn er ook droge perioden. De zon is vaak afwezig.
Maandag is er veel bewolking, maar vaak is het droog. Een lokaal drupje motregen of lichte regen is echter mogelijk. Het kwik komt uit op 13 graden.
Dinsdag wordt het warmer met 18 graden. Voor de middag is het overwegend droog met aanvankelijk veel zon. Gaandeweg komen er stapelwolken opzetten, die vooral na de middag uitgroeien tot enkele buien.
Woensdag kunnen er de hele dag door enkele buien tot stand komen. Tussendoor zijn er echter ook droge perioden, met soms wat zon. Het kwik bereikt evenwel een zachte 19 graden.
De tweede helft van de week blijft het relatief zacht bij 17 graden. Er is wat meer zon, maar de kans op enkele buien blijft bestaan. Tijdens het weekend komt 20 graden in zicht, maar ook nu is er nog steeds kans op enkele buien. Na het weekend wordt het droger. (Michel Nulens - Meteoservices) 10498