Het weer: droog weekend, maar minder warm

Een hogedrukgebied bouwt zich vanuit het westen op over onze streken. Hierbij ruimt de wind tijdelijk naar een noordelijke sector, waarbij koelere lucht wordt aangevoerd. Het blijft wel droog tijdens het weekend. Vanaf dinsdag verliest dit hoog zijn invloed over onze regio en wordt het terug wisselvallig.
Vandaag schuift een verzwakte storing over onze streken met voornamelijk wolkenvelden in de namiddag en kans op een lokale bui. Vaak is het echter droog en af en toe kan de zon doorbreken. De maxima komen uit op 19 graden.
Morgen is er kans op nevel in de ochtend. Nadien wisselen wolken en zon elkaar af. Bij momenten kunnen de stapelwolken talrijk zijn, waarbij er in de namiddag een kleine kans op een bui bestaat. De nadruk ligt echter op overwegend droog weer en later zijn er opnieuw meer opklaringen. Het wordt koeler bij 15 graden.
Zondag klimt het kwik tot 16 graden. Het is droog en vrij zonnig, al zijn er ook enkele wolkenvelden mogelijk. Er staat bovendien weinig wind.
Maandag kiest de wind voor een zuidelijke richting. Er wordt warmere lucht aangevoerd, waarbij het kwik richting 18 of 19 graden kan klimmen. Het is lange tijd zonnig, maar in de avond komen er meer wolken vanuit het westen opzetten.
Dinsdag verlaat een storing in de ochtend onze streken via het oosten. Nadien wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Verspreid vallen er enkele buien en er wordt koelere lucht aangevoerd bij maxima rond 15 graden.
Woensdag stijgt de luchtdruk opnieuw en het blijft overwegend droog. Bij maxima rond 14 of 15 graden is het te fris voor de tijd van het jaar.
In de tweede helft van de werkweek komt een storing vanuit het zuiden opzetten, die laat op donderdag voor wat regen zal zorgen. Vrijdag en tijdens het weekend zorgen depressionaire invloeden voor wisselvallig weer met geregeld een aantal buien. Zondag neemt de buienkans wel af. (Michel Nulens - Meteoservices)
10547