Het weer: het kwik gaat omhoog

Na wat stabieler weer, dankzij een mobiele wig van hogedruk, komt een storing vanuit het westen opzetten. Achter deze storing zit warmere lucht, waarbij het kwik de volgende dagen omhoog gaat. Met lucht van maritieme oorsprong is het echter erg wisselvallig.
Vanavond maakt de zon in de avond plaats voor steeds meer wolken en volgt er vanuit het westen regen. Met 18 graden was het een vrij aangename dag.
Morgen is het betrokken en er valt enige tijd regen. Later wordt het wat droger en is een opklaring mogelijk. Na de middag vallen er echter nog enkele buien, eventueel met een donderslag. De maxima liggen rond 19 of 20 graden.
Donderdag zijn er eerst opklaringen en het kwik kan richting 22 graden oplopen. Er komen echter geregeld buien tot stand. Vooral na de middag zijn er stevige buien mogelijk, die vergezeld worden van hagel en onweer.
Vrijdag is het wisselend bewolkt en er vallen een aantal buien, vooral na de middag. Tussendoor zijn er echter ook opklaringen. Ook nu weer is er kans op een donderslag. Het kwik bereikt 19 of 20 graden.
Het weekend verloopt eveneens wisselvallig, al is het op zaterdag meestal droog. Zondag valt er echter regen en de maxima liggen rond 18 graden. Het wisselvallige weer houdt de volgende dagen aan met iedere dag buien of perioden met regen. Tussendoor is er echter ook ruimte voor de zon en bij maxima rond of net onder 20 graden, zijn de temperaturen normaal voor de tijd van het jaar. (Michel Nulens - Meteoservices)10722