Het weer: regen, nadien droger

Depressies ten westen van onze streken bepalen enige tijd het weer. Een uitloper van het hoog der Azoren brengt nadien terug wat rust op de weerkaarten. Daarbij wordt het droger en af en toe is er ook wat zon. Het gaat stilaan ook wat kouder worden. 
Morgen schuift een storing met regen over onze streken. Pas later in de namiddag wordt het droger en mogelijk zijn er enkele opklaringen tegen de avond. De maxima liggen rond 8 graden.  
Maandag is het nevelig en mistig in de ochtend. Bovendien domineren talrijke lage wolken. Het is niet zeker dat de nevel en mist opgeruimd raken. Mocht dat lukken, dan is er na de middag af en toe een streepje zon. De maxima liggen rond 11 graden.  
Dinsdag wisselen wolken af met enkele opklaringen. Later in de namiddag neemt de bewolking toe vanuit het westen. Het blijft droog tot de avond bij 12 graden.  
Woensdag is het regenachtig in de ochtend, nadien wordt het wisselend bewolkt. Er komen buien opzetten vanuit het westen. Tussendoor zijn er wel langere droge perioden. Tegen de avond sterven de buien uit en zijn er meer opklaringen. Maxima rond 12 graden.
Donderdag wordt een zonnige dag met weinig wolken. Het kwik kan daarbij oplopen tot gemiddeld 10 graden.  
Vrijdag en ook het weekend verlopen droog met geregeld zonneschijn. Op zondag is er wel meer bewolking. De maxima liggen meestal rond 9 graden. Tijdens de nacht koelt het wel flink af en de kans op grondvorst wordt groot. Na het weekend wordt het nog wat kouder. (Michel Nulens - Meteoservices)11866