Het weer: opnieuw kouder

In een noodwestelijke tot noordelijke luchtstroming wordt koude lucht naar onze streken gestuurd. De temperaturen gaan achteruit en de neerslag krijgt de volgende dagen een winters karakter. Of er sneeuw zal blijven liggen, is op dit moment nog niet zeker, maar de temperaturen lijken net te hoog te zullen blijven.
Vandaag wordt lucht vanuit het noorden aangevoerd met een strakke noordelijke wind. Het voelt behoorlijk guur aan en er kunnen enkele winterse buien tot stand komen. Dit zijn meestal buien van regen en sneeuw, smeltende sneeuw of korrelhagel. Het kwik stagneert op 6 graden.
Morgen zorgt een storing voor regen in de avond. Tot dan is het echter overwegend droog en er zijn ook enkele opklaringen. Er staat een matige wind en de maxima liggen rond 6 graden.
Maandag is het eerst regenachtig. Nadien volgen er enkele opklaringen, maar er zijn ook buien. De wind wakkert aan en de maxima liggen rond 9 graden.
Dinsdag staat er een harde wind en het is wisselend tot zwaar bewolkt. Geregeld zijn er buien en het kwik komt niet hoger dan 6 graden.
De volgende dagen wordt het nog een fractie kouder bij maxima rond 4 graden, bovendien neemt de kans op nachtvorst toe. Het blijft evenwel erg wisselvallig met geregeld buien. Deze buien zijn winters en als ze tijdens de nacht vallen is er kans op sneeuw of natte sneeuw. (Michel Nulens - Meteoservices)12411