Het weer: nog even koud

Een krachtig hogedrukgebied met kern momenteel over de Noordzee zorgt voor een koude oostelijke luchtstroming. Hierbij worden wolkenvelden meegestuurd, die soms voldoende dik zijn om wat sneeuwvlokken te lossen. Na het weekend komt het kwik wat hoger uit en het blijft nog droog.
Vandaag domineert de hogeluchtdruk, maar er zijn geregeld wolkenvelden die wat sneeuwvlokken lossen. Een echt sneeuwtapijt wordt er niet verwacht, maar het kan af en toe wel wit zien. Maxima rond 1 graad.
Morgen vriest het matig in de ochtend bij -5 graden. Nadien kan het kwik klimmen tot 1 graad, maar er staat een koude oostelijke wind. Er zijn bovendien talrijke wolkenvelden die geregeld wat sneeuwvlokken lossen.
Zondag kan het kwik tot 3 graden klimmen. De noordoostenwind voelt echter schraal aan en wolken domineren. Van tijd tot tijd valt er wat sneeuw of natte sneeuw.
Maandag wisselen bewolkte perioden af met enkele opklaringen. De kans op wat sneeuw of natte sneeuw blijft bestaan. Het kwik bereikt 4 graden.
De volgende dagen komen de maxima rond 5 of 6 graden uit. Er is stilaan wat meer ruimte voor de zon, maar tijdens de nacht is het koud met minima rond of net onder het vriespunt. De winter houdt nog even aan. (Michel Nulens - Meteoservices)12537