Het weer: wat minder warm

Dankzij de invloed van een krachtig hogedrukgebied met kern over de Britse Eilanden staat er droog en vrij warm weer op het programma. Het hogedrukgebied evacueert echter naar het westen, waarbij de luchtstroming in de loop van het weekend noordelijker en ook koeler wordt.
Vandaag is het stralend zonnig weer met nauwelijks wolken. Het kwik kan oplopen tot 28 graden en een graadje meer is zelfs niet uitgesloten. Dit bij weinig wind geeft een op en top zomers gevoel.
Morgen is het uitermate zonnig in de ochtend. Later op de dag komen er enkele wolken opzetten, maar het blijft droog. De wind komt uit het noordoosten en voert wat minder warme lucht aan bij maxima rond 23 graden.
Zondag kiest de wind voor een noordelijke sector. De aangevoerde lucht is nog wat kouder, waarbij het kwik stagneert op 20 of 21 graden. De zon is echter van de partij, evenwel afgewisseld door stapelwolken.
Maandag is het mistig in de ochtend. Nadien zijn er zonnige perioden, maar later kunnen de wolken talrijk zijn. Het blijft echter overwegend droog en het kwik bereikt 21 graden.
Dinsdag wordt een zonnige dag met weinig of geen wolken. De wind waait matig uit het noordwesten en e maxima komen uit op 24 graden.
De volgende dagen zorgt een volgend hogedrukgebied voor zonnig en warm weer bij maxima rond 24 of 25 graden. Op donderdag trekt een storing over onze streken en gaat het regenen. Nadien volgen enkele wisselvallige dagen met toch nog relatief hoge maxima. Op de lange termijn lijkt opnieuw een hogedrukgebied zich te ontfermen over onze streken, al dient dit nog even bevestigd te worden. (Michel Nulens - Meteoservices) 13306