Het weer: grondvorst!

De volgende dagen krijgen we geregeld invloed van hogeluchtdruk gebieden. Dat levert enkele droge dagen op, maar ook erg koude nachten, waarbij het aan de grond gaat vriezen. De zon is af en toe van de partij, maar vaak domineren wolkenvelden.
Vandaag maken enkele opklaringen in de ochtend al vlug plaats voor toenemende wolken, waaruit stilaan wat lichte regen of motregen kan vallen. Na de middag komt er wat meer regen opzetten. Het is fris bij maxima rond 8 graden.
Woensdag zijn er opklaringen en de zon kan geregeld tevoorschijn komen. In de ochtend is het wel koud bij 3 graden en er is kans op grondvorst. Het kwik kan na de middag oplopen tot een graad of 10 en er staat weinig wind.
Donderdag neemt de bewolking toe vanuit het westen en later in de ochtend gaat het regenen. Ook de namiddag verloopt regenachtig. De maxima liggen rond 8 graden.
Vrijdag kan er in de ochtend een bui vallen, maar nadien blijft het meestal droog en is het wisselend tot zwaar bewolkt. Het kwik bereikt 9 graden.
Het weekend verloopt droog, maar koud met kans op grondvorst. De minima komen uit op een graad of 2 en de maxima liggen rond 9 graden. Er zijn wolkenvelden, maar ook de zon kan af en toe tevoorschijn komen. Ook na het weekend blijft het eerst nog rustig en droog, maar koud. In de tweede helft van de week nemen de regenkansen opnieuw toe. (Michel Nulens - Meteoservices)14523