Het weer: zachtere periode

Met een strakke zuidwestelijke luchtstroming worden storingen en depressies in vlug tempo naar onze streken gestuurd. Het wordt een wisselvallige periode, maar de aangevoerde lucht is zacht, waarbij er ook geen nachtvorst te verwachten valt tijdens de volgende dagen.
Vandaag maakt regen in de ochtend plaats voor droog weer met opklaringen. Vooral na de middag krijgt de zon meer ruimte. Maxima rond 8 graden.
Morgen kan er wat regen vallen in de ochtend, maar het blijft al vlug droog. Wolken zijn echter talrijk aanwezig en de zon komt slechts af en toe tevoorschijn. Het is wel zacht bij maxima rond 9 graden, al staat er een strakke zuidelijke wind.
Maandag is het meestal droog, maar opklaringen maken plaats voor toenemende wolken vanuit het westen. Het wordt erg zacht bij 12 graden.
Dinsdag domineren wolken en later op de dag volgt er lichte regen vanuit het westen. Het kwik bereikt gemiddeld 8 graden.
De tweede helft van de week houdt het zachte weer aan, maar wind en regen staan geregeld op het programma. De meest recente weermodellen houden het zachte weer zelfs aan tot na Kerstmis. Hierbij zijn de maxima hoog voor de tijd van het jaar en ook de minima blijven ruim positief. (Michel Nulens - Meteoservices)14813