Het weer: zacht en wisselvallig

Een krachtige depressie zet koers naar onze streken en zorgt de volgende dagen voor veel wind en neerslag, maar ook voor de aanvoer van zachte luchtstromingen. De dagen nadien blijven in de invloedssfeer van een omvangrijk depressionair gebied met geregeld neerslag en soms erg veel wind, maar vooral met hoge temperaturen.
Vandaag maken opklaringen in de loop van de dag plaats voor toenemende wolken. De zon kan evenwel geregeld tevoorschijn komen en het blijft droog. De maxima liggen rond 10 graden en er staat een matige wind.
Morgen zorgt een storing voor enige tijd regen en het gaat hard waaien met windstoten tot 70 km/u. Na de middag volgen er ook drogere perioden, maar de kans op regen blijft bestaan.
Donderdag is het droog in de voormiddag, maar wolken domineren het weerbeeld. Later in de namiddag kan er wat regen vallen. De maxima liggen rond 10 graden.
Vrijdag wordt opnieuw een regendag en het gaat ook hard waaien. Pas op het einde van de dag wordt het droger, maar het is aanhoudend zacht bij maxima rond 10 of 11 graden. In het weekend wordt het iets minder zacht bij maxima rond 8 graden.
Zaterdag staat in het teken van regen en wind en zondag is het droger. Na het weekend is er nauwelijks verandering. De regenkansen blijven hoog en de maxima liggen meestal rond 9 graden. (Michel Nulens - Meteoservices)15233