Strong Man biedt geweldig spektakel

De Fishermans's Friend StrongManRun heeft vandaag op en langs Circuit Zolder voor een onvoorstelbaar spektakel gezorgd. De deelnemers - waarvan de categorieën letterlijk varieerden van jong tot oud - gaven het beste van zichzelf, maar heel wat onder hen kwamen dan ook zichzelf tegen. Zware proeven met hindernissen, in het water, de modder, ijskoude sneeuw, ...vergden veel van de duizenden 'atleten'. Voor de toeschouwers leverde het in ieder geval een enorm spektakel op (meer foto's van Davy Neuteleers)
UPDATE Met 3400 lopers kreeg de wedstrijd vandaag 600 deelnemers meer aan de start dan vorig jaar.  Bij de atleten 28 nationaliteiten, onder wie 1984 Belgen, 476 Duitsers, 420 Nederlanders, 14 Amerikanen, en zelfs strongmen uit de Equador, Mexico, China en Cuba.  Bij de mannen won Geert Maes met een recordtijd van amper 1 uur, 5 minuten en 30 seconden. Dat er ook strongwomen bestaan bewees de Limburgse Hilde Kippers. Zij finishte als eerste van de 583 vrouwen in 1 uur, 18 minuten en 11 seconden.