Het weer: warmere periode

Een hogedrukgebied met kern over de Oostzee stuurt warme en droge landlucht vanuit het oosten naar onze streken. Op het einde van de week wordt het zomers warm, maar stilaan ook onweerachtig. Nadien blijft het relatief warm en is het vaak droog.
Morgen wordt het aangenaam en zonnig. Er zijn wel enkele stapelwolken, maar de zon is dominant aanwezig. Na een koele ochtend met een graad of 11, kan het kwik oplopen tot gemiddeld 22 graden.
Donderdag is het flink zonnig en de wolken zijn in de minderheid. Het wordt warm bij maxima rond 24 of 25 graden.
Vrijdag is het zonnig in de ochtend. Het kwik kan al vlug klimmen en bereikt na de middag 25 of 26 graden. In de loop van de namiddag komen er stapelwolken opzetten, die op het einde van de dag kunnen uitgroeien tot een warmteonweer.
Zaterdag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Op enkele lokale buien na, is het meestal droog en het kwik bereikt 23 graden.
Zondag wisselen wolken af met opklaringen. Er is ruimte voor de zon, maar vaak zijn er ook wolkenvelden. Een bui is niet geheel uitgesloten, maar het blijft overwegend droog. Het wordt iets minder warm bij 22 graden.
Na het weekend nemen de neerslagkansen stilaan toe, soms met een donderslag. Het blijft echter wel warm bij maxima tussen 21 en 23 graden. Ook het volgende weekend kan het kwik nog tot boven 20 graden klimmen. (Michel Nulens - Meteoservices)
16993