Het weer: wisselvallig weekend

In een zuidelijke hoogtestroming worden onweerscellen in relatief warme lucht naar onze streken getransporteerd. Dit zijn echter zeer lokale fenomenen. Na de doortocht van een storing, wordt vanaf zondag gevoelig koelere lucht aangevoerd, maar het wordt dan ook wel droog.
Morgen is er kans op mist in de ochtend. Het kan even duren voor deze overal is opgeruimd, maar nadien volgen er opklaringen. Reeds voor de middag is er kans op een enkele bui. Na de middag worden er meer buien verwacht en is er ook kans op onweer en hagel. De maxima liggen rond 22 graden.
Zondag schuift een storing in de vroege ochtend over de regio. Het is zwaar bewolkt en er valt wat lichte regen. Na de middag blijft het stilaan droog en volgen er opklaringen vanuit het noordwesten. Het wordt gevoelig koeler bij 18 graden.
Maandag is het mistig en zwaar bewolkt in de ochtend. Nadien volgen er opklaringen, die na de middag wat breder worden. Het blijft overwegend droog en de maxima liggen rond 17 graden.
Dinsdag zijn er enkele mistbanken mogelijk, maar de zon is al vlug van de partij. Er zijn ook enkele wolken, maar de zon domineert het weerbeeld. Het kwik kan tot 18 graden klimmen.
De volgende dagen wordt het terug wat zachter. Op donderdag kan er tijdelijk wat regen vallen, maar nadien volgen opnieuw een aantal droge dagen met geregeld zonneschijn en maxima rond 19 of 20 graden. (Michel Nulens - Meteoservices)17150