Het weer: uitzonderlijk zacht weekend!

Depressies en storingen bepalen het weer op korte termijn met bij momenten veel neerslag. Tijdens het weekend wordt aan de voorzijde van een storing erg warme lucht naar onze streken gestuwd. Na de doortocht van deze storing in het begin van volgende week, normaliseert de temperatuur zich en wordt het opnieuw wisselvallig.
Vandaag is er flink wat zon. In de loop van de namiddag neemt de bewolking toe vanuit het zuidwesten en tegen de avond volgt er lichte regen. Maxima rond 18 graden.
Morgen is het zwaar bewolkt in de ochtend met een afwisseling van droge perioden en enkele buien. Later in de ochtend komen er enkele stevige buien opzetten met kans op onweer. Na de middag nemen de buien af en zijn er wat meer opklaringen. Maxima rond 17 graden.
Vrijdag maakt regen in de loop van de ochtend plaats voor opklaringen vanuit het zuidwesten. Op een enkele lokale bui na, blijft het vervolgens droog. Maxima rond 19 graden.
Zaterdag is het wisselend bewolkt en er wordt warme lucht aangevoerd bij maxima rond 22 graden.
Zondag is er flink wat zon en het kwik kan nog een fractie hoger klimmen bij gemiddeld 23 of 24 graden. Na de middag neemt de bewolking stilaan wat toe. Matige zuidenwind.
Na het weekend gaat het kwik wat achteruit met 19 graden op maandag. Dinsdag schuift een actieve storing over onze streken met daarachter gevoelig koudere lucht. Vanaf woensdag liggen de maxima rond een normale 15 graden en het wordt erg wisselvallig met geregeld wat regen of buien. (Michel Nulens - Meteoservices)17387