Het weer: warmer

Na de doortocht van een storing, wordt in een zuidwestelijke en later zuidelijke luchtstroming erg zachte lucht naar onze streken gestuurd. Het kwik kan daarbij flink stuk boven de normale waarde (12 °C) uitkomen. Bovendien domineren anticyclonale condities, waarbij de zon ook aanwezig zal zijn in het weerbeeld.
Vandaag schuift een storing over onze streken met veel wolken en soms een drupje regen; De kans op neerslag verdwijnt stilaan en in de loop van de namiddag zijn er enkele opklaringen mogelijk. De maxima liggen rond 14 graden.
Morgen is er kans op mist in de ochtend, maar er zijn ook opklaringen. De zon kan geregeld tevoorschijn komen en het kwik klimt tot 16 graden.
Maandag wordt het nog wat warmer bij 18 graden. Er staat een zwak zuidelijk briesje en de zon domineert het weerbeeld, al zijn er ook enkele wolken.
Dinsdag wacht er een stralende zon, nauwelijks gehinderd door wolken. Het kwik bereikt gemiddeld 17 graden en er is weinig wind.
De volgende dagen bereiken storingen opnieuw onze regio met vooral wolkenvelden en soms ook wat neerslag. Vaak is het echter droog en het blijft erg zacht bij maxima rond gemiddeld 17 graden. Op de langere termijn gaat het kwik wat achteruit, maar het blijft relatief zacht en er is nog geen vorst in het vooruitzicht. De neerslagkansen nemen wel toe. (Michel Nulens - Meteoservices)17489