Het weer: wisselvallig maar zacht

Een storing verlaat stilaan onze regio en wordt gevolgd door droger weer. Later wordt de atmosfeer onstabiel en is er kans op een bui. Na het weekend zorgt een strakke westelijke luchtstroming voor erg wisselvallig weer met geregeld regen of buien en vaak ook veel wind. Het blijft heel de periode relatief zacht voor de tijd van het jaar.
Vandaag is het betrokken weer met regen in de ochtend. Nadien wordt het stilaan droger en later op de dag zijn ook enkele opklaringen mogelijk. Maxima rond 5 graden.
Morgen wisselen wolken en opklaringen elkaar af. De zon is geregeld van de partij en na een koude ochtend met mogelijk lichte vorst, klimt het kwik tot 6 graden.
Maandag zorgt een storing voor betrokken weer en perioden met lichte regen. De maxima liggen rond 6 graden.
Dinsdag is het op een enkele bui na, overwegend droog en er zijn ook enkele opklaringen. De maxima komen uit op 7 graden.
In de tweede helft van de week wordt het gevoelig zachter bij maxima rond 10 graden. Het gaat echter hard waaien en bij momenten kan er veel regen vallen. Ook tijdens het weekend houdt het wisselvallige weer aan en blijven de neerslagkansen erg hoog. (Michel Nulens - Meteoservices)17954