Bellarosa blijft ongenaakbaar in Belcar

Ook vandaag was de Italiaan Ivan Bellarosa in zijn Wolf GB08 weer de snelste in de Belcar Trophy op Circuit Zolder. Hij verstevigt ook zijn leidersplaats. De eerste fase van de race werd gekruid door een leuk gevecht tussen de Wolf die van op polepositie was gestart en de snelle Belg Sam Dejonghe (Norma). Achter hen viel vooral de sterke prestatie op van de Porsche 991 van Belgium Racing, met het jonge Belgisch-Nederlandse duo Derdaele-Hoevenaars. Zij konden zich in de Porsche 991 Supercup lang tussen de prototypes handhaven. Vooraan sloeg Bellarosa een definitieve kloof. Achter Bellarosa (Wolf) en Dejonghe-Vermeersch-De Cock (Norma) reden Frank Beliën-Kumpen-Longin (Wolf) naar een derde plaats, een opsteker na de problemen met de elektronica eerder dit weekend. Bij de GT’s, waar Derdaele-Hoevenaars ook de BRCC wonnen, reden Thiers-Thiers (Ferrari) en Bourdouch-Hallaert-Daniels (Radical) naar de andere podiumplaatsen. In de Divisie voor de Toerwagens was de zege voor Sluys-Verhagen. Mondron-Cencetti (SEAT TCR) en Michael Schrey (BMW M235i) mochten ook naar het podium. De Duitser won ook de klassering van de BMW M235i Racing Cup. In de tweede wedstrijd van de Supercar Challenge won de Nederlander Eric van den Munckhof opnieuw in een BMW Z4. In de IDIS Superlights Challenge was de zege weggelegd voor de Duitser Yorck Schumacher en de Nederlander Joey Van Splunteren (Wolf GB08). De afsluitende wedstrijd van de Super Challenge werd gewonnen door de SRT Corvette C06.R van Nicolas Vandierendonck en Jeffrey Van Hooydonk. In de Divisie GTB hield Ward Sluys de hele tweede wedstrijdhelft de concurrentie af, om samen met Fré Jonckheere in de JR Motorsport BMW Silhouette M4 te winnen. In de Clio Cup Benelux was leider Niels Langeveld de snelste. Race twee was voor Sebastiaan Bleekemolen en Filip Uyttendaele won de strijd in de Clio 3 Challenge. De eenzitters van de BOSS GP reden vanmorgen in de regen, maar dat deerde Jakub Smiechowski niet. In zijn Dallara GP2 won hij afgescheiden. De tweede race was opnieuw voor Jakub Smiechowski, maar dan op droge piste met een snelste ronde in maar liefst 1:20.560.21833