Het weer: warm weekend!

Een hogedrukgebied verliest stilaan zijn invloed over onze streken, waardoor storingen vanuit het zuidwesten kunnen naderen. Het blijft vooralsnog droog, maar het wordt minder zonnig. Na het weekend nemen de neerslagkansen toe.
Vandaag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. De zon kan nog tevoorschijn komen en het is aangenaam zacht bij maxima rond 19 graden.
Zondag kunnen de wolken soms hardnekkig zijn, maar tussendoor is er zeker ook nog ruimte voor de zon. Het kwik bereikt een erg aangename 20 graden.
Maandag nadert een storing onze streken vanuit het zuidwesten. Het wordt zwaar bewolkt en later betrokken met vooral na de middag ook perioden van regen. Maxima rond 18 graden.
Dinsdag is het regenachtig in de ochtend. Nadien is het tijdelijk droger, maar later komen er buien opzetten. Een donderslag is daarbij niet uitgesloten. Maxima rond 20 of 21 graden.
In de tweede helft van de week nemen de neerslagkansen wat af en is er meer ruimte voor de zon, al zijn er ook steeds een aantal wolkenvelden. Het wordt echter stelselmatig minder warm bij maxima rond 17 graden. In het weekend gaat het kwik nog wat achteruit. (Michel Nulens - Meteoservices) 22868