Het weer: te koud!

Met een noordoostelijke luchtstroming wordt erg koude lucht van polaire oorsprong naar onze streken aangevoerd. De temperaturen presteren ver onder de normale waarden. Bovendien bevinden enkele storingen zich in deze luchtstroming, waarbij de neerslagkansen toenemen.
Vandaag is het zwaar bewolkt tot betrokken. Af en toe kan er wat regen vallen, na de middag echter wordt er meer regen verwacht. De maxima zijn bedroevend bij slechts 5 of 6 graden.
Morgen domineren wolken aanhoudend het weerbeeld en er valt van tijd tot tijd wat regen, vooral in de namiddag. Het blijft koud bij maxima rond 7 graden.
Vrijdag komt een storing over onze streken te liggen en het belooft dan ook een sombere en natte dag te worden. Geregeld valt er regen en de maxima liggen rond 10 graden.
Zaterdag is een drupje regen in de ochtend mogelijk. Nadien blijft het echter overwegend droog. De wolken zijn wel hardnekkig aanwezig in het weerbeeld. Maxima rond 10 graden.
Zondag domineren wolken, maar op een lokaal drupje regen na, blijft het overwegend droog. Het wordt iets zachter bij 12 graden. Na het weekend stijgt de luchtdruk en is er stilaan meer ruimte voor de zon. Dat heeft zijn invloed op de temperaturen, die geleidelijk aan oplopen naar gemiddeld 13 graden. Alvast tot het einde van de week blijft het vervolgens droog. (Michel Nulens - Meteoservices) 23000