Het weer: het wordt stilaan kouder

Een omvangrijke depressie nabij Schotland stuurt over onze regio's onstabiele, vochtige, gestoorde, maritieme lucht. Er staat wisselvallig weer op het programma met geregeld regen of buien. Tussendoor is er echter ook ruimte voor wat zon. Halfweg de week komen de temperaturen stilaan lager uit.
Vandaag wisselen brede opklaringen af met wolkenvelden. De bewolking neemt echter gestaag toe, maar op een lokale bui na, blijft het meestal droog tot de avond. Tijdens de nacht gaat het echter regenen. Maxima rond 8 graden.
Morgen is het wisselend bewolkt met zo nu en dan enkele regenbuien. Er staat een strakke wind en de maxima liggen rond 9 graden.
Maandag brengt een storing veel wolken en perioden van regen. Het kwik bereikt gemiddeld 7 graden en de wind waait matig uit het zuiden.
Dinsdag valt er enige tijd regen in de ochtend. Nadien wisselen droge perioden af met enkele buien. De maxima liggen rond een graad of 7.
Woensdag is het overwegend droog met ook enkele opklaringen. Er is ruimte voor wat zon en het kwik bereikt 7 graden.
De volgende dagen wordt het wat kouder bij maxima rond 5 graden en minima rond of net onder het vriespunt. Aanvankelijk kunnen er enkele buien vallen, die een winters karakter krijgen. Nadien is het meestal droog en is er ruimte voor de zon. (Michel Nulens - Meteoservices)23907