Het weer: koude nachten

Door de invloed van een hogedrukgebied nabij onze streken staat er rustig, droog, maar koud weer op het programma. In het weekend zorgen zuidwestelijke luchtstroming opnieuw voor zachter weer, maar de neerslagkansen nemen toe.
Morgen na enkele lokale mistbanken in de ochtend wordt het stralend zonnig weer met nauwelijks wolken. Het is echter koud bij maxima rond slechts een graad of 4.
Woensdag vriest het matig in de ochtend met -7 graden. Nadien is het zonnig, maar later komen er vanuit het westen meer wolken opzetten.
Donderdag is het zwaar bewolkt tot betrokken en er kan af en toe een sneeuwvlokje vallen of wat natte sneeuw. Grote hoeveelheden worden er echter niet verwacht. De maxima liggen rond 6 graden.
Vrijdag is het meestal droog bij een wisselende bewolking. Het kwik kan oplopen tot 7 graden, maar de wind waait matig en voelt koud aan.
In het weekend wordt het gevoelig zachter met op zondag maxima rond 12 graden. Regen en buien staan echter op het programma. Ook na het weekend volgt relatief zacht, maar wisselvallig weer. (Michel Nulens - Meteoservices)24342