Het weer: koud weekend!

Onder invloed van een depressie nabij Portugal, wordt in een zuidoostelijke luchtstroming warme lucht aangevoerd. De lucht is wel onstabiel, waarbij de kans op een onweerachtige bui aanwezig is. In het weekend wordt de luchtstroming noordelijk en komt het kwik spectaculair lager uit.
Vandaag domineert een stralende zon het weerbeeld in de ochtend. Nadien komen er stapelwolken opzetten met vooral later in de namiddag kans op een plaatselijke bui, eventueel vergezeld van onweer. Het wordt warm bij 25 graden.
Morgen wisselen zonnige perioden af met wolkenvelden. Het wordt aangenaam warm bij 23 graden. In de namiddag zijn er wat meer stapelwolken, maar het blijft overwegend droog.
Vrijdag is het rustig lenteweer bij een afwisseling van zon en wolken. Met 20 graden als maxima is het vrij warm.
Zaterdag staat er een gure noordelijke wind. Wolkenvelden domineren vaak, maar op een bui na, is het meestal droog. Er wordt koude lucht aangevoerd, waarbij het kwik stagneert op 12 graden.
Zondag is het koud met 13 graden. Wolkenvelden domineren en lokaal kan er een bui vallen. Er staat nog steeds een gure wind.
Maandag wisselen wolken af met enkele opklaringen. Hier en daar is een bui mogelijk, al is het vaak ook droog. De maxima liggen rond 16 graden.
De volgende dagen is het licht wisselvallig met wolken en opklaringen en af en toe een bui. Het wordt gestaag wat warmer met maxima aanvankelijk rond 18 graden. Op het einde van de week klimt het kwik tot net boven 20 graden. (Michel Nulens - Meteoservices) 26253