Het weer: droog na het weekend

Storingen zorgen voor een wisselvallig weekend met hoge neerslagkansen en lagere temperaturen. Na het weekend stijgt de luchtdruk en staat er opnieuw droog weer op het programma, met veel zon en aangename temperaturen voor de tijd van het jaar.
Vandaag domineren wolken het weerbeeld en zijn er slechts af en toe opklaringen. Een enkele bui is mogelijk. Pas later in de namiddag komen er meer buien opzetten. Het kwik bereikt gemiddeld 18 graden.
Morgen is de atmosfeer licht onstabiel. Wolken en opklaringen wisselen elkaar af en af en toe vallen er enkele buien. De meeste buien worden rond de middagperiode verwacht. Maxima rond 16 graden.
Maandag is het droog en vrij zonnig met maxima rond 18 graden. In de ochtend is het echter koud bij temperaturen rond zonsopgang van een graad of 6.
Dinsdag Is het helder, maar wel koud in de ochtend bij temperaturen rond 5 graden. Nadien kan de zon het kwik richting 19 graden duwen. Er zijn enkele stapelwolken mogelijk, maar de zon domineert de hele dag.
De volgende dagen staan in het teken van hoge luchtdruk met veel zonneschijn en maxima rond 17 of 18 graden. De nachten zijn echter wel koel bij minima rond een graad of 5. (Michel Nulens - Meteoservices) 28810