Grote werken op Bovy zijn gestart

Grote werken op Bovy zijn gestart

Sinds vanmorgen wordt met de grote middelen gewerkt op domein Bovy om in eerste instantie het groenbeheer weer wat op punt te krijgen. De gemeente heeft daarvoor een beroep gedaan op het Regionaal Landschap Lage Kempen dat in het verleden nog grote werkzaamheden uitvoerde op Bovy. Op zijn beurt heeft RLKM een gespecialiseerde firma ingeschakeld die vandaag met grote machines en 12 personeelsleden is aangerukt.

In de eerste periode wordt het inkomplein opgeruimd en opgekuist. Aan de slootgracht worden de struiken verwijderd. De twee grote wandelpaden worden opgesnoeid en klaar gemaakt voor de winter. Aan de opbergstallingen - kant Galgeneinde - moet veel puin en afval worden geruimd. De schuilhokjes voor de dieren worden opgeruimd en vervangen, de omheining moet hersteld worden. Bomen krijgen een snoeibeurt, dode bomen worden verwijderd. Na één dag is al een spectaculair resultaat te zien.

Wellicht zullen tegen eind van de week de meeste wandelpaden zijn vrijgemaakt. Vanmiddag kwamen burgemeester Mario Borremans en schepen Nico Geeraerts een kijkje nemen aan de werken. Iedereen waarschuwt er wel voor dat ondanks de enorme vooruitgang vandaag, het een werk van lange adem blijft. Zo zal er beurtelings een week gewerkt worden en dan weer één niet, om goed te kunnen overleggen en onverwachte problemen te bekijken. Rond Nieuwjaar zal alles verschillende weken stilliggen. De rozentuin wordt in het voorjaar aangepakt. Tegen mei volgend jaar moet al een flinke verandering te zien zijn, hoewel 2017 een inhaaljaar blijft en pas in 2018 op het gewone onderhoud kan overgeschakeld worden. (meer foto's)29344