Het weer: wisselvallige periode

Na de doortocht van een storing bouwt een hogeluchtdrukgebied op over onze streken, maar heeft slechts een beperkte invloed. Na het weekend nemen de neerslagkansen opnieuw toe en er staan nog een deel koude nachten te wachten.
Vandaag valt er regen in de ochtend. Nadien wordt het droger en vooral na de middag blijft het geheel droog. De wolken zijn wel dominant en de zon is meestal afwezig. Het is eerder fris bij maxima rond 12 graden.
Morgen is het koud in de ochtend bij temperaturen rond een graad of 2. Opklaringen maken plaats voor talrijke wolken. Het wordt zelfs zwaar bewolkt tot betrokken. De neerslagkansen zijn echter zeer beperkt. Maxima rond 11 graden.
Maandag is het hogeluchtdrukgebied wat dominanter aanwezig en kan de zon doorbreken. Na een koude start met grondvorst, klimt het kwik tot een graad of 15.
Dinsdag komt een storing opzetten met veel wolken en enige tijd regen. De wind wakkert aan en het kwik presteert ondermaats bij maxima rond 9 graden.
De dagen nadien verlopen erg wisselvallig met geregeld wat regen of enkele buien. Overdag haalt het kwik een graad of 11, maar in de nacht koelt het flink af bij minima rond het vriespunt. Op het einde van de week wordt het droger en het ziet ernaar uit dat het volgende weekend een stuk warmer zal verlopen. (Michel Nulens - Meteoservices)32044