Het weer: droog weekend!

Een storing verbonden aan een depressie nabij Ijsland nadert traag onze regio en zorgt voor neerslag in de nacht van zondag op maandag. Tot dan blijft het droog en is er ook ruimte voor de zon. De wind ruimt daarbij stilaan naar een zuidelijke richting, waarbij de aangevoerde lucht warmer wordt. De temperaturen bereiken dan hogere waarden.
Vandaag komen er wolkenvelden voor in de ochtend en lokaal zijn er enkele mistbanken. De zon kan echter dit ochtendgrijs gestaag wegbranden en naarmate de dag vordert kan de zon steeds meer tevoorschijn komen. Tegen de avond wordt het overal licht bewolkt tot zelfs helder. De maxima liggen rond 13 graden en de wind waait zwak uit het oosten.
Morgen is er flink wat zon, al komen er ook enkele stapelwolken voor. Na de middag nemen hoge en middelhoge wolkenvelden toe en later kan het in westen regenen. Warm bij 18 graden.
Maandag valt er in de ochtend regen, nadien volgen er enkele buien. Na de middag zijn er nog enkele lokale buien mogelijk, maar komen er ook opklaringen voor. Maxima rond 14 graden.
Dinsdag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Er kan een lokale bui vallen, vooral na de middag. Vaak is het echter droog. De maxima liggen rond 15 graden en er staat een noordelijke wind.
In de tweede helft van de week is het vaak droog, maar wolken zijn dominant. Het is relatief zacht bij maxima rond 15 of 16 graden. Er komt echter een matige noordoostenwind te staan, die het soms wat koeler laat aanvoelen. (Michel Nulens - Meteoservices)33121