Het weer: zomers weekend!

Een kerntje van hogedruk komt dit weekend vlakbij onze regio liggen, waardoor het weer een zomerse impuls krijgt. Met zuidelijke luchtstroming wordt bovendien warme lucht aangevoerd. Na het weekend krijgt het kwik tijdelijk een inzinking, maar in de loop van de week gaan de temperaturen opnieuw in stijgende lijn.
Vandaag wordt warme lucht aangevoerd, na de doortocht van een warmtefront dat enkel gekenmerkt wordt door hoge wolkensluiers. De zon komt vooral na de middag flink tevoorschijn en doet het kwik klimmen richting 25 graden.
Morgen is het zonnig met weinig of geen wolken. Het wordt zomers warm bij maxima rond gemiddeld 28 graden. De zuidelijke wind spant tegen de middag aan tot matig.
Maandag stroomt wat koelere lucht over onze streken. De maxima liggen dan rond 21 graden. In de ochtend is er behoorlijk wat bewolking tijdens de passage van een zwak koudefront. Na de middag wisselen zon en stapelwolken elkaar af.
Dinsdag is het wisselend bewolkt en droog. De maxima zijn aangenaam bij 23 graden.
De volgende dagen blijft het droog en de zon is geregeld van de partij. Het kwik komt meestal tussen 23 en 26 graden te liggen en de wind is overwegend zwak. Ook tijdens het weekend is er nauwelijks verandering. (Michel Nulens - Meteoservices)34555