Zondag opendeur brandweer voor jong en oud

Printversie van het berichtMail dit bericht naar een kennis
Maandag 19 juni 2017
Zondag opendeur brandweer voor jong en oud
Volgend weekend is het dus zover, op zondag 25 juni zet de brandweerpost Heusden-Zolder de deuren wijd open voor het publiek. Eenvoudig is dat niet want ook op zo'n dag moeten brandweer en ziekenwagen op elk moment kunnen uitrukken. Maar zeker voor de 60ste verjaardag van het korps wordt niet op een inspanning gekeken. Vrijdag worden de lagere scholen van Heusden-Zolder al ontvangen en rondgeleid. En zondag tussen 13 en 18 uur is het grote publiek welkom.

Aan de voorkant van de kazerne staan de voertuigen opgesteld die langs de buitenkant kunnen bekeken worden. In de garage staat een multifunctionele autopomp - de eerste uitruk zeg maar - waar je kunt inzitten. Daar vind je ook de boot van de duikers, de politie met een combi en ook de spectaculaire MUG-auto van het ziekenhuis zal er zijn. Als er iets gebeurt, zal die wel meteen vanuit de kazerne uitrukken.

Je verneemt er alles over het gebruik van perslucht of kunt terecht aan een infostand over werken bij de brandweer. Op een hindernissenparcours in het donker ervaar je hoe het voelt om als brandweerman een brandend lokaal binnen te dringen. Buiten zijn er demonstraties: een bevrijding uit een autowrak, een brandende frietketel blussen, een brandend tuinhuisje, … Ook voor de kinderen is er heel wat te beleven: zo is er een springkasteel en kunnen toekomstige brandweerkindjes spuiten met de brandweerslang. En op het terras kun je genieten van een hapje en drankje. De toegang is gratis.
Startpagina
Lettergrootte
Felicitaties & wensen
29/9
Voor: Monique Mechelmans
Van: Marijke Mechelmans
Monique, nog even hard doorwerken en dan ben je klaar voor je nieuwe uitdaging "Pompon". Alvast heel veel succes met je nieuwe bloemenwinkel. Zus, ik ben trots op jou!
6/8
Voor: Jef en Paula Reynders
Van: Tony Sempels
Van harte gefeliciteerd met jullie 60e huwelijksverjaardag !!
21/7
Voor: christiane elsen
Van: lieve magdeleyns
voor morgen , 22 juli , van harte gefeliciteerd met je verjaardag ! maak er een fijne, gezellige dag van ! proficiat !
21/7
Voor: broers Coels
Van: Joseè enHub Janssens-Bielien
Proficiat dat hebben jullie ferm gedaan .