Zondag opendeur brandweer voor jong en oud

Printversie van het berichtMail dit bericht naar een kennis
Maandag 19 juni 2017
Zondag opendeur brandweer voor jong en oud
Volgend weekend is het dus zover, op zondag 25 juni zet de brandweerpost Heusden-Zolder de deuren wijd open voor het publiek. Eenvoudig is dat niet want ook op zo'n dag moeten brandweer en ziekenwagen op elk moment kunnen uitrukken. Maar zeker voor de 60ste verjaardag van het korps wordt niet op een inspanning gekeken. Vrijdag worden de lagere scholen van Heusden-Zolder al ontvangen en rondgeleid. En zondag tussen 13 en 18 uur is het grote publiek welkom.

Aan de voorkant van de kazerne staan de voertuigen opgesteld die langs de buitenkant kunnen bekeken worden. In de garage staat een multifunctionele autopomp - de eerste uitruk zeg maar - waar je kunt inzitten. Daar vind je ook de boot van de duikers, de politie met een combi en ook de spectaculaire MUG-auto van het ziekenhuis zal er zijn. Als er iets gebeurt, zal die wel meteen vanuit de kazerne uitrukken.

Je verneemt er alles over het gebruik van perslucht of kunt terecht aan een infostand over werken bij de brandweer. Op een hindernissenparcours in het donker ervaar je hoe het voelt om als brandweerman een brandend lokaal binnen te dringen. Buiten zijn er demonstraties: een bevrijding uit een autowrak, een brandende frietketel blussen, een brandend tuinhuisje, … Ook voor de kinderen is er heel wat te beleven: zo is er een springkasteel en kunnen toekomstige brandweerkindjes spuiten met de brandweerslang. En op het terras kun je genieten van een hapje en drankje. De toegang is gratis.
Startpagina
Lettergrootte
Felicitaties & wensen
22/6
Voor: Frans Hermans
Van: Jacqueline Cupers
Heel veel goede wensen voor jouw verjaardag op zaterdag 24/06 en een grote proficiat hierbij ook van je veel goede wensen voor jouw verjaardag Frans op 24/06 ,dikke proficiat ,veel fietsgenot fijne gezonde jaren van Jacqueline Veerle en Kurt
3/5
Voor: Ronny Claes
Van: Johan Claes
Proficiat met je 57 ste verjaardag!
28/4
Voor: marijke bloemen
Van: els winters
er is weer bijna een jaartje om. Proficiat met je verjaardag oude patient van neerpelt
25/2
Voor: JANG GERITS
Van: BUREN DE DRIJ DREVEN
WIJ WENSEN JANG NOG EEN DIKKE PROFICIAT MET ZIJN 90ste VERJAARDAG. GENIET ERVAN!