Het weer: zomerse temperaturen

Printversie van het berichtMail dit bericht naar een kennis
Zaterdag 17 juni 2017
Het weer: zomerse temperaturen
De volgende dagen staan in het teken van de zomer. Dankzij de invloed van hogedrukgebieden blijft het droog en kunnen de temperaturen zomerse waarden bereiken. Er zijn zelfs enkele tropische dagen mogelijk. Enkel bij de overgang van het ene hogedrukgebied naar het andere komt er tijdelijk meer bewolking voor en is de maximumtemperatuur wat lager. Z
Vandaag zorgt een zwakke storing voor veel bewolking. Voor de middag is het zelfs niet geheel uitgesloten dat er af en toe een drupje motregen valt, maar de nadruk ligt op overwegend droog weer. Na de middag breekt de bewolking stilaan en later is er ook wat ruimte voor de zon. Het wordt warm bij 26 graden.
Morgen wordt een zonnige en warme dag. Het kwik klimt erg snel naar zomerse waarden en na de middag kan zelfs de tropische grens van 30 graden bereikt worden.
Maandag is er nauwelijks een wolkje te bespeuren. Met een stralende zon en aanvoer van subtropische lucht kunnen de maxima oplopen tot 32 graden.
Dinsdag bouwt een volgend hogedrukgebied op vanuit het westen. De wind kiest tijdelijk voor een noordelijke sector met aanvoer van koelere lucht en een zwakke storing zorgt voor meer bewolking. De maxima liggen rond 27 graden.
Na een zonnige maar niet zo heel warme woensdag, gaat de temperatuur de volgende dagen opnieuw oplopen en zijn zomerse maxima mogelijk. De zon is vaak aanwezig en het blijft droog tot het einde van de week. (Michel Nulens - Meteoservices)
Startpagina
Lettergrootte
Felicitaties & wensen
22/6
Voor: Frans Hermans
Van: Jacqueline Cupers
Heel veel goede wensen voor jouw verjaardag op zaterdag 24/06 en een grote proficiat hierbij ook van je veel goede wensen voor jouw verjaardag Frans op 24/06 ,dikke proficiat ,veel fietsgenot fijne gezonde jaren van Jacqueline Veerle en Kurt
3/5
Voor: Ronny Claes
Van: Johan Claes
Proficiat met je 57 ste verjaardag!
28/4
Voor: marijke bloemen
Van: els winters
er is weer bijna een jaartje om. Proficiat met je verjaardag oude patient van neerpelt
25/2
Voor: JANG GERITS
Van: BUREN DE DRIJ DREVEN
WIJ WENSEN JANG NOG EEN DIKKE PROFICIAT MET ZIJN 90ste VERJAARDAG. GENIET ERVAN!