Het weer: warmer na het weekend

Printversie van het berichtMail dit bericht naar een kennis
Vrijdag 11 augustus 2017
Het weer: warmer na het weekend
Gestoorde zeelucht bepaalt het weerbeeld voor het weekend met neerslag en lage temperaturen. Stilaan kan echter een hogeluchtdrukgebied opbouwen over onze streken en blijft het droog, waarbij het kwik ook hoger uitkomt.
Vandaag is het lange tijd droog, maar de bewolking neemt gestaag toe. Na de middag komen er vanuit het westen enkele buien opzetten. Later in de avond blijft het droog. De maxima liggen rond 18 graden en de wind waait zwak uit het noordwesten.
Morgen brengt een storing enige tijd regen. In de loop van de middag wordt het droger, maar zijn er ook nog enkele regenbuien mogelijk. Later blijft het evenwel droog en is er ook ruimte voor een bescheiden zon. De maxima liggen rond slechts 18 graden.
Zondag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Een plaatselijke regenbui is mogelijk, maar vaak is het droog. De maxima komen uit op 21 graden.
Maandag stijgt de luchtdruk en zijn er brede opklaringen. De zon is geregeld van de partij en met een zwak briesje uit het zuiden wordt warmere lucht aangevoerd. Het kwik klimt tot 24 graden.
Dinsdag bereiken de maxima zomerse waarden bij 25 graden. De zon maakt echter plaats voor stapelwolken en na de middag komen er buien tot ontwikkeling, lokaal vergezeld van onweer, soms stevig.
De volgende dagen verlopen erg wisselvallig met geregeld een aantal buien, maar ook met perioden van zon. Het blijft nog relatief warm bij maxima rond 23 graden. Op het einde van de week wordt het gevoelig kouder. (Michel Nulens - Meteoservices)
Startpagina
Lettergrootte
Felicitaties & wensen
3/2
Voor: Raymond Claes
Van: Godelieve Hermans
Het vijftig jarig bestaan van de revue was dit jaar een grote topper IEDEREEN EEN DIKKE PROFICIAT. Doe zo nog vele jaren verder!!
27/1
Voor: Raymond Claes
Van: Tony Lespoix
Proficiat aan t Heusdens Volksteater voor 50 ste jubileum opvoering Van premiére gisteren t es zoe vér
15/1
Voor: Jimmy Stalmans
Van: Leon Maes
Bedankt JS Heating voor de snelle en correcte reparatie van onze verwarmingsketel. Dat is service!
29/9
Voor: Monique Mechelmans
Van: Marijke Mechelmans
Monique, nog even hard doorwerken en dan ben je klaar voor je nieuwe uitdaging "Pompon". Alvast heel veel succes met je nieuwe bloemenwinkel. Zus, ik ben trots op jou!