Beheersplan voor groene buffer van circuit

Beheersplan voor groene buffer van circuit

Regionaal Landschap Lage Kempen bracht met 26 andere partners van het 2B Connect een bezoekje aan Circuit Zolder. 2B Connect is een Europees project dat de natuurwaarden op bedrijventerreinen wil vergroten. Zoals bekend werkt het Regionaal Landschap al enkele jaren samen met het circuit aan een duurzame toekomst van het groen op het terrein. In de groenbuffer rond het circuit komt immers heide voor en er leven mierenleeuwen, zwarte spechten en heidelibellen.

De afgelopen 2 jaar is de groenbuffer omgevormd tot een ecologische buffer. Daarvoor zijn kapwerken gebeurd en meer dan 10.000 plantjes aangeplant. Buurtbewoners waren daar nauw bij betrokken. De arbeiders van de groendienst van het circuit kregen een grondige opleiding in ecologisch groenbeheer.

Tijdens het bezoek overhandigde gedeputeerde voor leefmilieu Ludwig Vandenhove het ecologisch beheersplan aan voorzitter Jacques Heynen van Circuit Zolder. Dat beheersplan, opgesteld door het Regionaal Landschap Lage Kempen, verzekert het ecologisch onderhoud van de buffer voor de komende 25 jaar. Overigens staan dit najaar nog beheerswerken gepland aan de ingang, ook daar komen extra planten bij.35607