Smash organiseert het BK G-badminton

Smash organiseert het BK G-badminton

Het zijn drukke tijden voor badmintonclub Smash in Berkenbos. Vorig weekend organiseerde ze de Limburgse kampioenschappen, afgelopen woensdag een jeugdmeeting en dit weekend opnieuw de Belgische kampioenschappen G-badminton.

In 2005 was Smash de eerste club in België die met G-badminton begon, ze organiseerde in 2012 ook het eerste Belgisch kampioenschap. Dit jaar bestaat de club 40 jaar en de organisatie van het BK past daarin.

Zaterdag strijden de sporters met een mentale beperking voor de titels. Er worden 45 deelnemers verwacht in enkel dames en enkel heren A, B en C en dubbel A, B en C. De eerste wedstrijden zijn er om 10 uur, de laatste beginnen om 18u05. Zondag spelen de rolstoelers voor hun titels enkel heren, enkel dames dubbel heren en dubbel dames. Er zijn 11 deelnemers, vorig jaar waren er dat maar 4. Hun wedstrijden staat op het programma tussen 10 en 16 uur. Voor deze organisatie kreeg Smash de steun van de gemeente, Sport Vlaanderen, Badminton Vlaanderen en Parantee-Psylos.39120