N-VA: 'Goed doel heeft niets met verkiezingen'

N-VA: 'Goed doel heeft niets met verkiezingen'

De N-VA reageert verbaasd op de uithaal van schepen Peter Tielens over de wafelverkoop ten voordele van Kom Op Tegen Kanker gisteren op de markt. Die had volgens haar helemaal niets te maken met de verkiezingen. "Het klopt wel dat we die foodtruck hebben gekocht met het oog op de verkiezingen, maar we hebben die nu ingeschakeld voor het goede doel. Er was ook niets te zien van propaganda of wat dan ook. Als N-VA hebben we zowel nationaal als lokaal een traditie om goede doelen te steunen. Zo hebben we ook al de opbrengst van een eetdag afgestaan. Zelf ben ik onlangs ook nog deur-aan-deur wafels gaan verkopen, met een t-shirt van KOTK," duidt voorzitter Herwig Hermans.

Het initiatief gaat uit van raadslid Robin Stroobants die in Antwerpen mee gaat lopen voor Kom Op Tegen Kanker en daar 2500 euro moest voor verzamelen. "Persoonlijk heb ik 1800 euro gesponsord en om de rest van het bedrag bijeen te krijgen moest ik kunnen terugvallen op een groep. Daarom dat we de naam N-VA Heusden-Zolder eraan gegeven hebben bij de aanvraag," aldus Robin Stroobants.

Voorzitter Herwig Hermans voegt er nog aan toe dat een doordacht mensen als Peter Tielens, blijkbaar heel emotioneel reageert als het over N-VA gaat. Hij nodigt hem uit om in een sereen debat te gaan, ergens op café, waar iedereen mag bij zijn.39386