Wie houdt de Norma's van de Belcar-zege?

Onder een stralende lentezon kwam het Belcar Endurance Championship voor het eerst in actie op Circuit Zolder. 29 Belcar bolides hebben vandaag deelgenomen aan de vrije trainingen, morgen komen er nog 4 teams bij. In het algemene klassement en in de Belcar 2 - met de CN prototypes en de Sportscars – verschenen de Norma’s vooraan. De Russel Racing by DVB Norma met Jeffrey Van Hooydonck reed de snelste tijd voor de Deldiche Racing Norma en de wagen van het Aqua Protect Racing Team. Nieuwkomers Vauterin/Vervisch werden vierde voor de Wolf van Belgium Driver Academy vzw. In de Cup klasse (Belcar 1) wrong Dylan Derdaele zich naar voor en hij gaf ook de toon aan in de Porsche Endurance Benelux Trophy voor Independent Motorsports, PK Carsport, No Speed Limit en PG Motorsport.

Selleslagh Racing Team was de snelste in de Belcar 3 klasse met zijn Mercedes AMG GT4 voor de Saker van VGL Racing. De derde en vierde plaats gingen naar de twee andere AMG GT4 van QSR Racing School en SRT. Op het eerste gezicht lijkt de Mercedes AMG GT4 de te kloppen wagen in de Belgian GT4 Endurance Trophy. Heli Racing reed met zijn diesel sneller dan de M3 van G&R Motorsport in de Belcar 4 klasse. In de Belcar 5 klasse voor toerismewagens onder de 2500cc waren de eerste drie plaatsen voor AR Performance. Olivier Hertsens #88 reed de snelste tijd voor Davy Suffeleers #70 en Nicolas Hermans #69.
Morgen worden in de Belcar de kwalificaties gereden om 13u05 en dat gedurende 1 uur. Zondag start de wedstrijd over 125 minuten om 14u50.39613