Het weer: na regen komt zonneschijn

Een krachtig hogedrukgebied met kern ten westen van Ierland schuift richting het Europese vasteland en zal het weer in de tweede helft van de week in onze regio bepalen. Het wordt dan zonniger, maar ook kouder. Op korte termijn zorgen storingen voor veel wolken en geregeld regen.
Vandaag schuift regen reeds in de vroege ochtend vanuit het noorden over onze streken. Nagenoeg de hele dag verloopt somber met periodiek regen. Enkele drogere perioden zijn mogelijk. De maxima liggen rond 6 graden.
Morgen meldt zich een volgende storing met grijs en regenachtig weer. Tot de avond zijn de neerslagkansen hoog, nadien wordt het stilaan wat droger. Maxima rond 4 graden.
Donderdag merken we de invloed van het hogedrukgebied. Het is droog en de bewolking breekt. Het wordt echter gevoelig kouder bij maxima net boven het vriespunt. In de ochtend kan het glad zijn.
Vrijdag zijn er flinke zonnige perioden, maar het is koud bij maxima net boven het vriespunt. Bovendien zorgt een strakke noordoostenwind voor een extra koude dimensie.
Zaterdag is het zonnig bij maxima rond 1 graad. In de ochtend vriest het matig bij -6 graden.
Zondag zorgt een zwakke storing voor wat meer bewolking, maar de kans op neerslag blijft erg klein. Het kwik klimt tot 4 graden.
Na het weekend volgen nog enkele zonnige, maar koude dagen en tijdens de nacht vriest het algemeen.(Michel Nulens - Meteoservices)
6776