Het weer: kwakkelzomer!

De zomer blijft een beetje kwakkelen, al staan er de volgende dagen af en toe ook wel aangenamere momenten op het programma. Op de korte termijn moeten we echter rekening houden met een depressie nabij de Britse Eilanden, die gestoorde lucht naar onze streken stuurt. Het is niet echt koud, maar er is ook geen sprake van hoogzomer. Vooral zaterdag liggen de neerslagkansen hoog, zondag lijkt het beter te worden. Na het weekend blijft het op en af gaan met de ene dag regen, de andere droger weer. Vandaag zorgt een storing ten oosten van onze streken, voor veel wolken. Op een enkele bui na blijft het echter meestal droog. Af en toe zijn er wat gaten mogelijk, waarbij een streepje zon kan tevoorschijn komen. Maxima rond 23 graden.
Morgen schuift gestoorde lucht over ons met veel wolken en periodiek wat regen of enkele buien. Grote neerslaghoeveelheden worden er niet verwacht en er zijn ook drogere perioden. Maxima rond 22 graden.
Zondag kan er wat regen in de vroege ochtend vallen, maar nadien wordt het al vlug droog en is er ook ruimte voor wat zon. In de latere namiddag kan er een enkele lokale bui vallen.
Maandag verloopt de ochtend droog, maar al spoedig komen er wolken vanuit het westen opzetten en valt er regen of zijn er buien. Na de middag worden de buien intenser en is er ook kans op onweer. De wind steekt een tandje bij. Maxima rond slechts 18 graden.
Dinsdag komen er vooral tegen de middag buien opzetten vanuit het noorden. Het is hierbij fris en er staat een onaangename wind. Het kwik stagneert op 18 graden, maar af en toe is er ook wat zon.
Woensdag lijkt droger te verlopen, maar het is nog vrij fris.
Na een storing die donderdagochtend de regio verlaat lijkt een drogere en warmere periode aan te breken met vooral in het weekend kans op zomerse temperaturen, al zal dit de volgende dagen nog bevestigd moeten worden.(Michel Nulens - Meteoservices)
8215