Het weer: nog een week warm

Een krachtig hogedrukgebied kan nog een volle week het weer bepalen in onze streken. Daarbij kiest de wind voor het zuidoosten, waarbij de volgende dagen droge en warme landlucht wordt aangevoerd. Het kwik bereikt zomerse waarden en de zon domineert.
Vandaag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Het blijft droog en naarmate de namiddag vordert krijgt de zon steeds meer ruimte. Bij weinig wind klimt het kwik naar 23 graden.
Morgen wordt het stralend zonnig weer. In de ochtend is er wel kans op nevel en plaatselijk mist, maar nadien domineert de zon. Het wordt warm bij gemiddeld 25 graden.
Donderdag zijn er geen wolken en de zon kan van de ochtend tot de avond het weer domineren. Het wordt erg warm bij maxima rond 27 graden.
Vrijdag laat een stralende zon het kwik opnieuw oplopen tot 27 graden. De wind waait zwak uit het zuid-zuidoosten.
Tijdens het weekend blijft het zonnig en warm bij maxima rond 25 graden. Na het weekend kiest de wind stilaan voor het zuidwesten en komt het kwik wat minder hoog uit. Waarschijnlijk komt in de tweede helft van volgende week de herfst in alle hevigheid opzetten met wisselvallig, winderig en gevoelig kouder weer. (Michel Nulens - Meteoservices)
8648