Het weer: zonnig maar koud

Na de doortocht van een storing vertoeven we in koude lucht van polaire oorsprong. Aanvankelijk is de atmosfeer onstabiel, met kans op een bui. De volgende dagen zorgt anticycogenese echter voor stabilisatie en blijft het droog. De temperaturen zijn echter niet al te hoog en tijdens de nacht kan het aan de grond vriezen. In het weekend wordt het stilaan zachter.
Vanavond zijn de buien weggetrokken maar het koelt wel flink af.
Morgen is de zon geregeld van de partij. Er bestaat slechts een kleine kans op een bui en de nadruk ligt op overwegend droog weer. Het kwik stagneert op 11 graden.
Vrijdag wisselen zonnige perioden en wolken elkaar af. Het blijft droog en het kwik komt uit op 13 graden. In de ochtend is het echter koud met grondvorst.
Zaterdag staat er flink zonnig weer op het programma met nauwelijks wolken. Na een koude start met grondvorst kan het kwik oplopen tot 14 graden.
Zondag wordt het zachter bij 16 graden. De matige wind kiest voor het zuiden en er is veel zon.
Na het weekend blijft het vrij zacht en aanvankelijk is het nog droog en zonnig. In de tweede helft van de week nemen de neerslagkansen toe, al is er ook nog ruimte voor de zon.(Michel Nulens - Meteoservices)
8806