Het weer: het wordt zonniger

Een krachtig hogedrukgebied over het oosten van Europa kan steeds meer het weerbeeld in onze streken bepalen. Aanvankelijk zorgen restanten van storingen voor veel bewolking, maar in de tweede helft van de week krijgt de zon steeds meer kans om tevoorschijn te komen. De nachten worden wel kouder.
Morgen is het vaak bewolkt, maar de zon kan ook tevoorschijn komen. Vooral na de middag is er meer zon. Het kwik kan oplopen tot 17 graden en de wind waait zwak tot soms matig uit het zuiden tot het zuidoosten.
Donderdag kan er wat ochtendnevel voorkomen. Nadien is het flink zonnig en er staat niet al te veel wind. De maxima liggen rond 17 graden.
Vrijdag is het koud in de ochtend bij 5 graden. Het kwik kan evenwel oplopen tot 16 graden en er staat een matige zuidoostenwind. De zon kan domineren van de ochtend tot de avond, nauwelijks gehinderd door wolken.
Zaterdag wordt opnieuw een zonnige dag bij maxima rond 16 graden. In de ochtend is het echter koud bij 4 graden.
Zondag kan de zon opnieuw het weerbeeld bepalen. Er komt echter meer wind opzetten en het kwik komt niet hoger dan 13 graden.
Ook na het weekend kunnen we nog rekenen op droog en vrij zonnig weer. Er is echter wel wat meer wind en het kwik gaat nog iets meer achteruit. (Michel Nulens - Meteoservices) 8969