Het weer: naar een recordmaand

Tussen een hogedrukgebied met kern ten westen van Frankrijk en depressies in het noorden van Europa is er een groot drukverschil, wat over onze streken meer wind met zich meebrengt. Hierdoor is de kans op mist beduidend kleiner. De volgende dagen is het hogedrukgebied van belang voor ons weer, maar af en toe kan een zwakke storing onze regio passeren.
Morgen kan er in de ochtend wat nevel voorkomen, maar er zijn ook brede opklaringen. De zon komt tevoorschijn en het kwik klimt tot 10 of 11 graden. Er staat echter een matige wind, waardoor het kouder aanvoelt.
Zondag zorgt een zwakke storing voor veel bewolking. Een drupje regen is niet geheel uitgesloten, maar meestal is het droog . In de ochtend zijn er wel enkele opklaringen. Maxima rond 10 graden.
Maandag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Tegen de avond komt er meer bewolking opzetten. Na een koude ochtend met grondvorst komen de maxima uit op 10 graden.
Dinsdag wordt het vrij winderig, maar er zijn wel opklaringen. Later neemt de bewolking toe. Het kwik haalt opnieuw een graad of 10.
Woensdag is het regenachtig in de ochtend, maar nadien wordt het droger en volgen er opklaringen. De maxima komen uit op 11 graden.
De volgende dagen wordt het licht wisselvallig en nemen de regenkansen wat toe, maar grote neerslaghoeveelheden worden er niet verwacht. Het gaat wel harder waaien, waardoor het herfstgevoel dan toch versterkt wordt. In de temperaturen komt voorlopig weinig verandering. (Michel Nulens - Meteoservices)9155