Het weer: wisselvallig weekend

Een hogedrukgebied ten westen van Frankrijk schuift traag naar onze streken en kan na het weekend stilaan ons weer domineren. Het wordt dan droger, een tikkeltje kouder, maar ook nevelig. Eer het echter zo ver is, krijgen we nog af te rekenen met regen en buien.
Morgen trekt een storing over onze streken met veel wolken en periodiek regen of buien. In de loop van de namiddag wordt het stilaan droger vanuit het westen. Er kan echter nog een bui vallen. De maxima liggen rond 9 of 10 graden en er staat een matige naar noordwest ruimende wind.
Zondag wordt het een graadje koeler bij 8 graden. Vaak is het droog, maar af en toe zijn er ook enkele buien. Er staat een matige noordwestenwind, die het koud laat aanvoelen.
Maandag schuift een storing over onze streken met veel wolken en wat lichte regen of motregen. Er is daarbij ook kans op nevel. Er wordt wat zachtere lucht aangevoerd bij 10 graden.
Dinsdag stijgt de luchtdruk en het blijft droog. Er is ruimte voor wat zon, maar het is ook iets kouder bij 8 graden. In de ochtend is wat grondvorst niet uitgesloten.
In de tweede helft van de week wordt de invloed van het hogedrukgebied steeds dominanter. De neerslagkansen zijn daarbij klein, maar het is wel wat koeler bij maxima rond 7 of 6 graden. Lage wolken kunnen echter voor een eerder grijs weerbeeld zorgen. Tijdens de nachten kan het aan de grond vriezen. Op het einde van de week lijkt de zon wat meer aan bod te komen, maar het kwik gaat nog wat meer achteruit. (Michel Nulens - Meteoservices)9457