Het weer: het wordt kouder

Hoewel een hogedrukgebied het weer in onze streken bepaalt, staar er eerder somber weer op het programma. Zachte maritieme luchtstromingen zijn verantwoordelijk voor veel wolken, maar de temperaturen komen wel erg hoog uit voor deze periode van het jaar. Op lange termijn lijkt het toch kouder te worden met nachtvorst.
Morgen domineren wolken en is het nevelig. Het is op een lokaal drupje motregen na, overwegend droog. Zacht bij 10 graden.
Donderdag houdt het grijze, maar zachte weer aan. Sporadisch zijn er enkele opklaringen mogelijk, maar na de middag wordt het betrokken en in de avond volgt er lichte regen. Maxima rond 9 graden.
Vrijdag wisselen bewolkte perioden af met enkele opklaringen. Een lokale regenbui is mogelijk, maar meestal blijft het droog. Het wordt iets kouder bij 8 graden.
Zaterdag is het nevelig en bewolkt in de ochtend. Nadien volgen er opklaringen. Het wordt wat kouder bij 6 graden.
Zondag vriest het algemeen in de ochtend. Nadien wordt het vrij zonnig, maar het blijft eerder koud bij 4 graden.
Na het weekend zijn de verschillende weermodellen het niet eens met elkaar. Terwijl het ene weermodel de koude tendens in stand houdt, geeft een ander opnieuw zachtere lucht. Enkele koude dagen met vorst zijn echter wel te verwachten. (Michel Nulens - Meteoservices)9486