Het weer: bitterkoud!

Een uitzonderlijk krachtig hogedrukgebied over Rusland stuurt koude, polaire, landlucht naar onze streken. Het blijft hierbij permanent vriezen en er komt een strakke en schrale noordooster te staan. Op het einde van de week kunnen storingen onze regio bereiken, maar het is niet zeker of er nog enige activiteit zal opzitten. Het hogedrukgebied verzwakt deze storingen immers fel.
Vandaag verloopt de namiddag zonnig, maar ijzig koud. Er is een schrale noordoostenwind komen opzetten, die het bijzonder koud laat aanvoelen.
Morgen is het bitterkoud in de ochtend bij temperaturen rond -8 graden en een matige noordoostenwind. Het kwik geraakt niet hoger dan -1 graad of -2 graden, maar het is wel zonnig. Er staat een schrale noordoostenwind.
Donderdag is het helder en zonnig, maar opnieuw ijzig koud. De maxima liggen rond -4 graden en er staat een erg schrale noordoostenwind.
Vrijdag is het eerst zonnig. Na de middag komt er wat meer bewolking opzetten, maar het blijft droog tot de avond. Het vriest permanent.
De nacht van vrijdag op zaterdag kan er lichte sneeuwval voorkomen, maar zaterdag wordt het droog met opklaringen. Het blijft echter nog steeds overdag vriezen. Zondag is er een kleine kans op wat sneeuw. Meestal is het echter droog. Na het weekend houdt de koudegolf nog even aan.(Michel Nulens - Meteoservices)
9675