Het weer in Heusden-Zolder

Depressies en storingen

Het weerbeeld in onze streken wordt nog even gedomineerd door depressies en storingen. Hierbij zijn de neerslagkansen hoog en ook onweer behoort tot de mogelijkheden. Vanaf het weekend schuift warmere lucht over onze streken en na het weekend zorgt een hogedrukgebied voor droger en zonniger weer.

Dinsdag (11/06) wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Het is vaak droog, maar vooral na de middag kan er een plaatselijke regenbui tot ontwikkeling komen. Bij maxima rond 19 graden is het eerder fris.

Woensdag (12/06) trekt een storing over onze streken met veel wolken en enige tijd regen. Na de middag wordt het stilaan droger vanuit het zuidoosten en volgen er enkele opklaringen. De maxima liggen rond liggen rond 19 graden en de wind is meestal zwak.

Donderdag (13/06) wisselen wolken en brede opklaringen elkaar af. De zon is geregeld van de partij en de kans op een bui is erg beprekt. Het wordt warmer bij maxima rond 21 graden. 

Vrijdag (14/06) is het flink zonnig in de ochtend. Later vormen zich stapelwolken, maar het blijft overwegend droog. Er wordt warme lucht aangevoerd, waarbij het kwik kan oplopen tot een graad of 26. 

Zaterdag (15/06) wordt het, na wat regen in de vroege ochtend, droog met een wisselende bewolking. Vooral na de middag is er meer zon bij maxima rond 24 graden. 

Zondag (16/06) is het droog met een afwisseling van wolken en opklaringen. De wolken zijn bij momenten talrijk, maar het blijft droog. De maxima liggen rond 22 graden. 

Na het weekend staat er zonnig en warm weer op het programma bij maxima rond 25 of 26 graden. Soms wordt de dag afgesloten met een warmteonweer, maar de meeste dagen van volgende week blijft het droog.
(Michel Nulens – Meteoservices)47089