DOORPRIKT: Gul-zige transfer

DOORPRIKT: Gul-zige transfer

Het zou begin januari een nieuwe start worden, met een ruime meerderheid en stevige blokken, met mandatarissen die deze keer allemaal zouden gaan voor het belang van Heusden-Zolder en de lijn van hun partij consequent zouden volgen. En ook al vonden we het samengaan van Groen en CD&V een jaar geleden al een bizarre keuze en was een meerderheid waarin 4 politieke partijen vertegenwoordigd waren een uitdaging, bij die nieuwe start mochten ze het voordeel van de twijfel genieten.

Het heeft dus welgeteld 1,5 maand standgehouden. Het valt te verwachten dat binnen het schepencollege de démarche van Yasin Gül geen gevolgen zal hebben. Maar wat CD&V vandaag ook beweert, binnen Groen staat de boel op stelten.

Yasin Gül komt dus niet voor Groen op bij de federale of Vlaamse verkiezingen, maar krijgt plaats 5 op de Vlaamse CD&V-lijst. CD&V Limburg is net zoals de lokale afdeling vorig jaar - en zoals SP.A-Limburg – op jacht naar de Turkse stemmen. En waarom dan niet de beproefde Heusden-Zolderse formule hanteren? En in Yasin Gül vonden ze iemand die - net als heel wat andere politici in onze gemeente - geen eeuwige band met een partij aangaat. In 2012 kwam hij op voor Sterk Heusden-Zolder, om vervolgens naar Groen te gaan en nu weer bij de CD&V te belanden. 

Bij CD&V wrijven ze zich wellicht in de handen omdat ze nu een effectief lid meer hebben in de raad én het college, maar 't is een pyrusoverwinning. Of zijn ze misschien al vergeten hoe de Vlaamse kiezers in Heusden-Zolder CD&V en SP.A na hun Turkse uitschuivers in de verkiezingscampagne de rug hebben toegekeerd? En de politiek in Heusden-Zolder, die verliest opnieuw een stuk geloofwaardigheid. Want ideologische windhanen die uit opportunisme even vlot van politieke kleur veranderen als van kleding, brengen het imago van de hele politiek schade toe. Dat weten we in Heusden-Zolder al vele jaren, en dat wordt nu nog maar eens pijnlijk geaccentueerd. (Dirk Reynders – Internetgazet Heusden-Zolder)
Reacties op Facebook44840