Dorpsraad Boekt wil een echt centrum

Printversie van het berichtMail dit bericht naar een kennis
Maandag 13 november 2017
Dorpsraad Boekt wil een echt centrum
Nu donderdag 16 november om 20 uur houdt de Dorpsraad Boekt haar jaarlijkse algemene vergadering in buurthuis Den Ubbel. Op de agenda de klassieke punten als verslagen van jaarwerking en financiën en het hoorzittingsgedeelte. Maar ook veel aandacht voor de prioriteitennota die de dorpsraad opmaakte voor de gemeenteraadsverkiezingen en die aan alle partijen overgemaakt wordt. Belangrijk daarin is de dorpskernhernieuwing.

Boekt is uitgegroeid tot een dorp met 3500 inwoners maar heeft geen herkenbaarheid en uitstraling als centrum. Bovendien neemt het aantal woningen en appartementen in ijltempo toe - zij het te weinig voor senioren en starters - terwijl de openbare infrastructuur daarvoor niet meer aangepast is. Het kerkplein moet meer een ontmoetingsruimte worden.

Zwakke weggebruiker

Fietsers en voetgangers
mogen niet langer ondergeschikt zijn aan de auto, zowel in het centrum zelf, op de toegangswegen als op de gewestwegen zijn voor hen meer veiligheidsmaatregelen nodig. Tegelijk vraagt de dorpsraad een herinrichting van de Belikstraat die alsmaar drukker wordt.

De dorpsraad wil een herbestemming voor de pastorie en duidelijkheid over de toekomst van de kerk. Er is te weinig handel, dat zou kunnen gecompenseerd worden door een kleine wekelijkse markt. De wijken hebben nood aan speel- en ontmoetingsplaatsen, zoals het pleintje aan De Wallen. Door de groeiende geluidsoverlast van de E314 pleit de dorpsraad voor een geluidsscherm vanaf de brug Weyermansstraat tot aan de brug Terlaemenlaan.
Startpagina
Lettergrootte
Felicitaties & wensen
26/11
Voor: KREABO Toneelgroep
Van: Alice en Jacqueline Meynen en cupers
Proficiat aan toneelgroep kreabo uit Boekt bij hun 40 jarig bestaan en hun zeer geslaagd stuk van dit jaar nu Anateuka ook voor al de auteurs het was een fijne avond en dank voor de traktatie in de school Alice en Jacqueline
23/8
Voor: Maria Claes
Van: Jean Peeters
Van harte een gelukkige verjaardag gewenst.
28/5
Voor: Mady Celis
Van: Heidi Eggen
Van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Maak er een super leuke dag van. 29/05
7/4
Voor: Willy en Simonne Hody-Aerts
Van: Nathalie Hody
op 10 april 2018, zijn jullie 50 jaar getrouwd!! een dikke proficiat !! Nog vele mooie jaren samen!